Täydellisen johtajan syndrooma

Eniten ongelmia ympärilleen tuottaa täydellinen johtaja. Satuolento, joka on olemassa vain johtajalle itselleen.

Suurin riski täydellisen johtajan syndroomalle on toimitusjohtajalla. Valta tutkitusti muuttaa aivokemiaa. Uudistumiskyvyn säilyttääkseen on tietoisesti koulittava mieltään, vaalittava uteliaisuutta, avoimuutta ja riittävää nöyryyttä.

Vahva johtaja näyttää haavoittuvuutensa.

Mitä ylemmäs johtaja kipuaa organisaation hierarkiassa, sitä suurempi on riski, että rehellisen kommentoinnin sijasta palaute on lähinnä myötäkarvaista nyökyttelyä. Jos haluat aitoa palautetta, osoita myös omalla aitoudellasi, että ansaitset avoimuuden. Arvostaminen ja kuunteleminen ei maksa mitään.

Tunnetko voimavarasi ja demonisi?

Käyttäytymisen varjoja aktivoivat painetilanteet ja jatkuva stressi. Erilaiset painetilanteet ovat arkipäivää käytännössä lähes jokaisen johtajan työssä. Tänä mustien joutsenten aikana johtajien ja esimiesten ylikuormittumisen riski on entisestään kasvanut.

Keskeiseksi kysymykseksi muodostuu, miten hyvin johtaja kykenee johtamaan omaa energiaansa, tuntee itsensä ja työskentelee laajentaakseen ajatteluaan.

Vahvuudet ja voimavarat on tärkeää tunnistaa hyödynnettäväksi. Aivan yhtä tärkeää on ystävystyä varjojensa kanssa ja tunnistaa milloin vahvuus on kääntymässä demoniksi. Terve itseluottamus on olennaista, mutta milloin itseluottamus on muuttumassa ylimielisyydeksi? Innostus on keskeistä, mutta onko se oikeastaan jo enemmänkin kärsimättömyyttä?

Kura ja kulta valuvat organisaatiossa alaspäin

Kun tunnistaa sudenkuoppansa, omaan toimintaan on mahdollista vaikuttaa. Kehittymisen polulle ihminen tarvitsee peilejä. Suurin osa oppimisesta tapahtuu dialogissa ajattelukumppaneiden kanssa.

Minkälaisia varjoja painetilanteet tai ylikuormitus sinussa aktivoivat? Miten tunnistat tilanteet ja miten vaikutat toimintaasi? Esimerkkejä varjoista ovat

  • ylimielisyys
  • teatraalisuus
  • lähtökohtainen epäluottamus
  • perfektionismi
  • epävakaus
  • miellyttämisen halu
  • ylivarovaisuus

 

Sekä kura että kulta valuvat organisaatiossa alaspäin. Jos johtaja voi huonosti, päätöksentekokyky ja tilannetaju heikkenevät. Vuorovaikutustaidot surkastuvat ja myös muu organisaatio kärsii.

Johtajan hyvinvoinnin tila näkyy tuloksessa

Kun henkilöstön hyvinvointi organisaatiossa sakkaa, ennen pitkää se näkyy myös asiakaskokemuksessa ja tuloksessa viivan alla.

Täydellinen johtaja on yhtä totta kuin keisarin uudet vaatteet. Jos johtaja epäonnistuu, useammin on syynä heikko itsetuntemus tai puutteelliset vuorovaikutustaidot kuin älyllisen kapasiteetin heikkoudet.

Miten sinä syvennät itsetuntemustasi ja laajennat ajatteluasi?

 

Pari hyvää kirjaa johtajan sudenkuoppien tematiikasta:

  • Dotlich, D.L., Cairo, P.C. 2003. Why CEOs Fail.
  • Åhman, H. Gustafsberg, H. 2017. Tilannetaju – Päätä paremmin.

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *