Mikä on henkisen uhmavoimasi tila?

Elämän mielekkyydellä on vahva kytkentä toivoon. Jos ei näe toivoa, on vaikeaa nähdä siltaa tarkoituksellisuuteen ja merkitykseen. Olipa kyse työstä tai laajemmin koko elämästä.

Ota käyttöön henkisen uhmavoiman katapultti

Pandemia-aika voi upottaa ihmisen, organisaation ja koko yhteisön syviin vesiin. Pelko sumentaa mielen maiseman ja ajattelu kaventuu ratkomaan akuutteja ongelmia. Kriisikolikolla on kaksi puolta: uhka ja mahdollisuus. Emme voi aina valita olosuhteita, mutta voimme valita miten niihin suhtaudumme.

Entä jos ottaisit käyttöön henkisen uhmavoimasi? Mielentaidot ja vastuu omasta elämästä, jota ei voi ulkoistaa kenellekään muulle. Henkinen uhmavoima on katapultti, joka jokaisella meillä on käyttöön otettavissa kurkottaa kohti tarkoituksen tahtoa. Hyväksyen sen, että jokaisella on omat synnynnäiset, tilanteeseen ja olosuhteisiin liittyvät rajoitteensa.

Omien uskomusten tunnistaminen itsestä, toisista ja työyhteisönä on avain uudenlaisen, onnellisemman tarinan rakentamiseen. Todellinen pysyvä muutos edellyttää identiteetin muutosta.

Vuorovaikutuksen laatu organisaatiokulttuurin ytimessä

Organisaatiossa identiteetti ilmenee organisaatiokulttuurissa. Organisaatiokulttuuri ei muutu, jos vuorovaikutuksen laatu ei muutu. Vuorovaikutuksen laatu taas ei muutu, jos ihmisten toiminta ei uudistu.

Ja mitä on ihmisen toiminnan takana vuorovaikutuksessa? Syvälle piirtyneet omat uskomukset ja arvostukset.

Vaativin matka unelmien työelämän rakentamisessa näkyy peilistä

Nyt kun koronapandemia estää maailmanympäri matkaamisen, entä jos matkaisimme hakemaan lisää hyvinvointia ja merkityksellisyyttä hyvin läheltä.

Se tosin ei ole lomamatka.

Vaativin matka, joka unelmien työelämän rakentamisessa on tarpeen kulkea, näkyy peilistä. Tälle mielentaitojen kehittämisen matkalle jokainen meistä tarvitsee dialogikumppaneita.

Dialogista voimaa

Minkälainen sparrausverkosto sinulla on ympärilläsi? Onko sinulla matkalla kumppanina coach tai mentori, joka auttaa sinua näkemään mahdollisuudet ja saamaan käyttöön täyden potentiaalisi? Valmentaja, joka haastaa ja myös lempeästi tukee.

Itsetuntemuksen ja itsensä kehittämisen syventämisen matkalla todellinen johtaja näyttää esimerkkiä. Organisaatio ei uudistu, jos ihmisten toiminta ei muutu. Toiminta ei muutu, jos ajattelu ei uudistu.

Ja ihan ilman akuutteja muutostarpeita: Ajattelukumppani tuo voimaa arkeen. Hyvinvointi on arvokkain voimavarasi.

Lukusuosituksia, jotka ovat inspiroineet minua tämän blogin kirjoittamisessa

  • Robert Kegan & Lisa Laskow Lahey: Immunity to Change
  • Timo Purjo: Henkinen uhmavoima
  • Patrik Svensson: Ankeriaan testamentti

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *